zaterdag 10 maart 2012

toepassing foodpairing 2: sauzen en coulis

Bij de eerste ideeën was er al een idee om foodpairing toe te passen op het maken van coulis, sausen, … om ook hier nieuwe smaken te ontdekken en om te personaliseren.



Het idee:


  • Men geeft in de Touch de hoofdvoedingsmiddelen van het gerecht in (bv voor hoofdgerecht: geroosterde kip en gebakken aardappelen, als men dessert maakt: zwarte chocolade). De applicatie zoekt aan de hand van foodpairing een matchen de smaak en stelt voedingsmiddelen (groenten, fruit, kruiden) voor aan de gebruiker.
  • De lijst met producten wordt opgeslagen, de gebruiker kan de ingrediënten gaan kopen die hij nog niet in huis heeft.
  • De verschillende groenten, fruit en kruiden worden bovenaan in de kokers gedaan.
  • Daarna is het aan het toestel, hij maakt zelf sauzen/coulis door telkens  3 a 4 bijeen passende ingrediënten te blenden (en eventueel te warmen).
  • De sauzen komen onderaan in de koker terecht.
  • De gebruiker kan de sauzen/coulis gebruiken voor:

Dresseren van borden (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert,...)

Men kan de sauzen in rubberen vormpjes gieten en invriezen (ijsblokjes met smaak, goed voor coctails of in aperitieven te doen).

Voordelen:
  • Op een gezonde manier nieuwe smaak combinaties (groenten, fruit, kruiden,…) ontdekken die bij u vlees passen.
  • Toestel maakt zelf verschillende coulis/sauzen (verrassing)
  • Veel mogelijkheden: sauzen/ coulis maken voor dresseren van het bord, voor in dranken (aperitief), men kan er ijsblokjes met verschillende aroma’s mee maken
  • Databank zo instellen dat hij rekening houdt met seizoensgebonden producten


Nadelen:
  • Nog niet echt gebruiksvriendelijk voor het uitkuisen, en de sauzen in de juiste compartimenten krijgen.
  • Technologie te ingewikkeld voor wat het is? (evengoed een blender, spuitzak en applicatie?)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten