zondag 11 maart 2012

Toepassing foodpairing 3

Dit is ook een idee rond foodpairing en healty food. Veel mensen hebben tijdens de week niet veel tijd om te experimenteren met eten, waardoor er vaak goede “dagelijkse kost” op tafel verschijnt.
De doordeweekse salades/rauwkost, toch telkens een speciale toets geven kan met behulp van een vinaigrette/dressingmaker met (verse) smaakfilters.



Bestaande dressing makers (maar 1 smaak combinatie)



De smaakfilters zouden samengesteld worden aan de hand van food pairing (databank), en houden ook rekening met het soort vlees en groenten waarmee ze gecombineerd worden.
Zo kan men filters maken met fruit, noten, soorten kruiden,…

In de applicatie zou een basisdressing of vinaigrette gemaakt worden, met aan de dop enkele smaakfilters van verse ingrediënten. Tijdens het  uitgieten loopt de basisdressing door één van de gewenste smaak filters.

Het zou een compacte applicatie moeten zijn zodat het op tafel kan staan en in de frigo kan worden opgeborgen zoals de commerciële dressings. En voor een bepaalde tijd bewaard worden.

  • Ook door de week bij de "dagelijkse kost" nieuwe smaken ontdekken, meer variatie brengen 
  • Met 1 flesje basis dressing, meerdere smaken combinaties kunnen ontdekken
  • Verse dressing, vers voedsel geen bewaringsmiddelen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten